Minutkový gulášek se žampiony a červenou kapií

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
200 g žampionů
2 červené kapie
100 g farmářské slaniny
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 malá červená feferonka
1 malý rajský protlak
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lčíce mleté uzené papriky
sůl
barevný mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme proužky cibule a farmářské slaniny. Přidáme na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka opečeme.

  2. Osolíme, opepříme a zasypeme oběma druhy mleté papriky.

  3. Vmícháme rajský protlak, zastříkneme trochou vody a pár minut podusíme.

  4. Nakonec přidáme proužky červené kapie, čtvrtky očištěných žampionů, plátky česneku a kdo má rád ostřejší, pak i celou červenou feferonku.

  5. Zeleninu necháme dodělat asi jenom 10 minutek, aby zůstala křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!