Minutková krůtí játra

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g krůtích jater
8 g obyčejného špeku
1 lžíce oleje
1 lžíce sojové omáčky Indonesia
1 lžíce sojové omáčky Japanese Style
trochu soli
mletý pepře
zelené bylinky na posypání hotového pokrmu

Postup přípravy receptu

  1. Játra opláchneme, oddělíme srostlým od sebe a očistíme od blanek. Každý kus jater rozřízneme na plátek a ten na okrajích malinko nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trošku osolíme (u drůbežích sůl nevadí).

  2. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji do větší pánve na rozehřátý olej osmažit dozlatova. Přidáme plátky okořeněných jater a prudce, cca 3 minuty orestujeme. Poté játra otočíme, přidáme obě sojové omáčky, přiklopíme poklicí a 5 minut dodusíme.

  3. Hotové přelijeme vydušenou šťávou, posypeme bylinkami a podáváme s různě upravenými bramborami, zeleninovým salátem, nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!