Milované jídlo Pražáka Péti Nováka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

350 g namleté vepřové kýty
50 g tučného tvrdého sýra
1/2 červené sladké papriky
2 stroužky česneku
1/4 malé cibule
45 g housky
1 vejce
trochu petrželky
trochu tymiánu
sůl
mletý pepř
trochu namletého sušeného chilli
1/2 lžičky worcesteru
strouhanka
trochu mletého kmínu
3 lžíce oleje do remosky
Brambory:
8 středních nových brambor
sůl
drcený kmín
1 lžíce oleje
Paprika:
2 lžíce oleje
3/4 cibulky
3 a 1/2 kousků červené sladké papriky
3 rajčata
sůl
mletý pepř
1 lžička hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru dáme papriku, cibuli, česnek, petrželku, tymián a rozmixujeme na jemno. Do mísy dáme namleté maso, rozmixovanou papriku, vejce, namočenou, vymačkanou housku, sůl, pepř, chilli, worcester, na jemno nastrouhaný sýr. Propracujeme, aby se nám to hezky spojilo a nebyl v mase vzduch. Uděláme 8 bochánků (asi 70 g). Z bochánků uděláme válečky a obalíme ve strouhance s mletým kmínem. Do remosky dáme pečící papír, který pevně v ruce zmačkáme, aby udělal pekáček, vytřeme ho olejem, vložíme válečky, potřeme je olejem. Remosku zapneme a pečeme 1/2 hodiny.

  2. Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme, podélně nakrojíme 1 cm hluboko asi po 1,5 cm. Dáme je do mističky, dáme na ně sůl, drcený kmín, olej a promneme je, aby sůl s kmínem a olejem se do nich všude dostal. Po půl hodině se válečky zapečou, sesuneme je blíž k sobě, potřeme výpekem a přidáme brambory, které také potřeme. Pečeme celkem 1,5 hodiny do zlatova od doby, kdy jsme vložili maso do remosky.

  3. Do kastrolku dáme olej, cibulku, zpěníme ji, přidáme papriku nakrájenou na proužky, rajče zbavené jadérek a šťávy, nakrájené na malé kostičky, sůl, pepř a chvíli osmažíme, pak poprášíme moukou a chvilinku mícháme. Maso a brambory z remosky vyndáme, do výpeku dáme papriku, promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!