Mexické tortilly s krůtím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení tortill (po 8 ks menší nebo 4 ks větší)
500 g mletého krůtího masa
100 ml bílého vína
100 g sýru Čedar (na strouhání nebo plátkový)
1 cibule
3 stroužky česneku
1 malý rajčatový protlak
2-3 větší rajčata
olivový olej
sůl
pepř
Dip:
1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli nakrájenou na drobno. Když zesklovatí, přihodíme na drobno pokrájený česnek, necháme ho minutku provonět a přidáme krůtí maso.

  2. Vše mícháme, dokud se maso nerozdělí na drobné kousky a nezhnědne. Poté podlijeme bílým vínem a necháme cca 5 min. dusit.

  3. Přidáme rajčatový protlak, prohřejeme s masem, stačí chvíli a dochutíme solí a pepřem.

  4. Zapneme troubu a předehřejeme ji na 170°C. Rajčata si pokrájíme na malé kostičky.

  5. Rozprostřeme si tortilly. Doprostřed každé tortilly dáme hotovou směs, posypeme pokrájenými rajčaty. Navrch posypeme nastrouhaným čedarem nebo vložíme plátek čedaru a tortillu přehneme na půlku.

  6. Tortilly narovnáme na plech nebo do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme asi 15-20 min.

  7. Bílý jogurt smícháme se solí a bílým pepřem a podáváme k hotovým tortillám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!