Melírovaný dort s karamelem

Recepty, Dorty

Suroviny

světlé piškotové těsto z poloviční dávky
tmavé piškotové těsto z poloviční dávky
karamelový krém (v receptu karamelový krém na dort)
potahová hmota

Postup přípravy receptu

  1. Do vymazané formy klademe těsto po lžících tímto způsobem: do středu formy dáme 1 lžíci sv. těsta a na něj dáme lžíci tm. těsta.

  2. V tomto postupu pokračujeme, dokud nám nedojde těsto.

  3. Pečeme při 170 st. cca 35-40 min.

  4. Vychladlý korpus překrojíme na 2 části.

  5. Spodní část potřeme většinou karamelového krému, přiklopíme vrchním dílem a stěny dortu potřeme zbytkem krému. Dáme chladit do ledničky.

  6. Jestli chcete, tak můžete potahovou hmotu obarvit potravinářskými barvami.

  7. Potahovou hmotu vyválíme a potáhneme s ní dort a uhladíme ji. Můžeme ozdobit marcipánovými ozdobami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!