Strouhaná kakaová buchta s tvarohem a meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
250 g másla
2 žloutky
2-3 lžíce mléka
Náplň:
4 vejce
750 g měkkého tvarohu
150 g moučkového cukru
20 g vanilkového pudinku
400 g kompotovaných meruněk (2 plechovky)

Postup přípravy receptu

  1. V míse promíchejte mouku s cukrem, práškem do pečiva a kakaem. Změklé máslo nakrájejte na menší kousky a spolu se žloutky zapracovávejte do těsta. Během hnětení přidejte mléko. Zpracované těsto zabalte do potravinářské fólie a vložte na hodinu do mrazáku.

  2. Než těsto ztuhne, připravte si náplň. Tvaroh rozšlehejte s vejci, cukrem a pudinkem. Meruňky nechte vykapat.

  3. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Těsto strouhejte nahrubo nad plechem a zakryjte rovnoměrně celou plochu. Tvarohovou náplň rozetřete po těstě. Meruňky rozprostřete na tvarohovou náplň. Zastrouhejte druhou polovinou těsta.

  4. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!