Medovo-kokosové slzičky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
160 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
120 g Hery
1 žloutek
1 PL medu
60 g strouhaného kokosu
Dohotovení:
máslový krém
rybízová marmeláda
bílá poleva
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.

  2. Vyválíme placku a vykrojíme slzičky (nebo jiné tvary). Upečeme ve středně vyhřáté troubě (160°C).

  3. Polovinu slziček namočíme do polevy a necháme zaschnout.

  4. Máslový krém obarvíme marmeládou a slžičky slepíme. Doprostřed stříkneme trošku krému a ozdobíme mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!