Medové perníčky princezny Lady

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g mletého cukru
3 vejce
100 g medu
250 g Hery
1 lžička prášku do perníku
650 g hladké mouky
1 lžička sody jedlé
Potření těsta:
1 vejce
1 lžíce vody
Poleva:
1 bílek
150-200 g mletého cukru
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mletý cukr, celá vejce a dobře rozmícháme. Přidáme tekutý med, rozpuštěnou Heru a koření. Vše důkladně promícháme a přidáme mouku se sodou a zpracujeme těsto (přibližně do hustoty bramborákového těsta).

  2. Vložíme do mikrotenového sáčku a při pokojové teplotě necháme 4 dny uležet. Potom těsto rozválíme na pláty 3-5 mm a vykrajujeme různé tvary.

  3. Pečeme na plechu s pečícím papírem při teplotě 225°C cca 7 minut (hlídat!, každá trouba peče jinak).

  4. Ještě teplé perníčky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, aby potom zdobení drželo. Zdobíme polevou, kterou utřeme do hladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!