Medová žebírka s pečenými bramborami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi kilo vepřových žebírek
marináda:
200 ml černého piva
lžíce medu
3 lžíce worcestru
1 lžíce dijonské hořčice
4 stroužky česneku
drcený kmín
sůl
pepř
uzená paprika
uzená sůl
na brambory:
malé brambůrky
šalotky
slanina
hrubá sůl
drcený pepř
rozmarýn
olivový olej
na omáčku:
konzerva krájených rajčat
3 lžíce hnědého cukru
lžíce balsamika
1 cibule
4 stroužky česneku
pár semínek z chilli papričky
cider
sůl
pepř
worcester

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka.

  2. Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180 °C hodinku.

  3. Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Půběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme.

  4. V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme. Zapečeme dozlatova.

  5. Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme.

  6. Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí. Podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!