Medailonky z panenky s mozarellou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové panenky
koření Country Reny nebo jakékoliv oblíbené
olej
2 cibule
200 g mozarelly
sušená drcená bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Panenky nakrájíme na silnější plátky a jemně pěstí naklepeme. V oleji rozmícháme koření, můžeme mírně dosolit a medailonky do něj naložíme, stačí i na dvě hodiny.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm rychle opečeme z obou stran doměkka, pak jej vyjmeme a dáme do zapékací mísy. Ve výpeku dozlata osmažíme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, tu pak rozložíme na maso a zakryjeme plátky mozarelly.

  3. Jemně posypeme sušenou bazalkou a dáme do trouby mírně zapéct, abychom maso zbytečně nevysušovali.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!