Maxilívanec

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

375 ml mléka
3 lžíce cukr krupice
1/4 kostky droždí
25 dkg hladké mouky
1 vejce
ovoce (mražené, kompotované, čerstvé např. ostružiny, borůvky apod.)
2 hrsti strouhanky
2 hrsti hnědého cukru
2 hrsti ovesných vloček
zakysanka k podávání
olej ve spreji k vystříkání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléku v přiměřené větší nádobě rozmícháme cukr a rozdrobíme droždí, vmícháme sůl, vejce a mouku a necháme kynout.

  2. Těsto do půl hodiny poleze z misky nebo hrnce a to je ta chvíle, kdy je vylejeme do vystříkaného plechu, posypeme strouhánkou, rozmístíme ovoce promíchané s ovesnými vločkami, posypeme hnědým cukrem a dáme asi na 20 minut péci do trouby, vyhřáté na 170°C - u horkovzdušné stačí o 15 méně.

  3. Podáváme horké se zakysanou smetanou, ale i jako studený koláč bude asi k jídlu. Množství vyšlo na menší plech - takový ten s poklopem.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy