Masový koláč s olivami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
100 g másla
3 polévkové lžíce vlažné vody
sůl
Masová směs:
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
plechovka krájených rajčat
černé olivy
sůl pepř
sušená bazalka
strouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Jako první připravíme křehké těsto - smícháme všechny suroviny a necháme chvíli odležet.

  2. Mezitím, kdy těsto odpočívá, na pánvi osmahneme drobně nakrájenou cibuli, poté přidáme mleté maso a vařečkou jej neustále rozdělujeme na co nejmenší části. Až bude všechno maso zatažené, zalijeme ho plechovkou rajčat a necháme probublávat, dokud se nevyvaří polovina vody. Přidáme na kolečka nakrájené olivy, promícháme, dochutíme solí, pepřem a sušenou bazalkou. Stáhneme z plotny.

  3. Těsto prsty vmačkáme na dno formy a trochu necháme přečnívat také do okrajů (já používám plech, ale lepší je kulatá forma na koláč). Na těsto vlijeme masovou směs, bohatě posypeme strouhaným sýrem a dáme péct na 30 minut do trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!