Masové taštičky s Lučinou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 listové těsto
250 g mletého libovějšího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
mletá sladká paprika
drcený kmín
sůl
pepř
tymián
chilli
Lučina
sezamová semínka
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli restujeme společně s česnekem na oleji, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na kousky. Osolíme, okořeníme dle chuti a necháme vychladnout.

  2. Listové těsto rozválíme na tenký plát, vykrajovátkem vykrájíme kolečka (já měla 8 cm velké). Doprostřed kolečka dáme masovou směs a na ní kousek Lučiny. Kraje potřeme rozšlehaným vejcem a přitiskneme k sobě.

  3. Naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme zbytkem rozšlehaného vejce, posypeme semínky a dáme péct do trouby na 180°C asi 15 minut. Nejlepší jsou hned čerstvé, teplé, ale i studené jsou chutné. Dobrý by k nim byl na namáčení i nějaký dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!