Masové kuličky se smetanovou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa
1 starší rohlík
1 cibule
1 svazek petrželky
1 vejce
1 lžíce jemné strouhanky
sůl
pepř
muškátový oříšek
Omáčka:
50 g másla
40 g hladké mouky
750 ml hovězího vývaru
2 lžíce kapary
2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Rožok namočíme do vody a vyžmýkame.

  2. Zmiešame mäso, vyžmýkaný rožok, nadrobno narezanú cibuľu, vajce, strúhanku, polovicu nadrobno narezanej vňate, osolíme, okoreníme a dobre prepracujeme. Vytvarujeme huľky s priemerom asi 4 cm.

  3. V hrnci rozohrejeme maslo, osmažíme na ňom múku, zalejeme vývarom a za stáleho miešania privedieme k varu.

  4. Vložíme guličky a a prikryté necháme na miernom ohni pomaly dusiť 15 minút.

  5. Pridáme smotanu a kapary a opatrne premiešame.

  6. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom. Podávame s cestovinami posypané zvyšnou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!