Masové kuličky s třemi druhy dipů

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mleté maso hovězí+vepřové
1 cibule na drobno
2 stroužky česneku
1 lžička červené mleté papriky
1 lžíce hořčice
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
sůl
pepř
mletý kmín
strouhanka na zahuštění
olej na smažení
Dip s Nivou:
1 kelímek smetany nebo smetanový hustý jogurt
1 lžíce majonézy
100 g strouhané nivy
sůl
pepř
trochu citronové šťávy
Dip s česnekem:
1 kelímek smetany nebo smetanový hustý jogurt
2 lžičky olivový olej
3 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lístky bazalky
S brusinkami:
1 kelímek smetany nebo smetanový hustý jogurt
2 lžíce brusinkové marmelády
bílý pepř
sůl
špetka mletého zázvoru
pár kapek citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme se všemi přísadami a tvoříme malé kuličky, které smažíme na oleji. Můžou se taky upéct v troubě na pečícím papíru, zakápnuté olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!