Masové kuličky s jablky, cuketou a ovesnými vločkami

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého masa (mix hovězí zadní a vepřová kýta)
2 jablka
1 cuketa
100 g pórku
100 g ovesných vloček
4 ČL škrobové moučky
špetka čerstvé promnuté majoránky
300 dcl vody
muškátový květ
petrželka
polohrubá mouka na obalení
olej na smažení
sůl
pepř
Na doplnění:
Dijonská hořčice
plátky jablek podle každého
kolečka cibulek
pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout.

  2. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.

  3. Cuketu nastrouháme nahrubo.

  4. V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo s jarní cibulkou), dochutíme solí, pepřem, majoránkou a muškátovým květem. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu, ovesnou kaši a pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme.

  5. V mokrých dlaních utvoříme kuličky (nebo placičky), které obalíme v polohrubé mouce.

  6. Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě, nebo je smažíme klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.

  7. Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem (špejlí) na plátek jablka, dozdobíme kolečkem cibule. Vše dáme na talířky, přidáme hořčici a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!