Masové kostky s bedlovou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

350-400 g masa vepřového, drůbežího, králičího, hovězího...
50 g špeku nebo slaniny
70 g cibule
2 stroužky česneku
160 g bedel jedlých, spařených
1 snítka tymiánu nebo rozmarýnu
cca 300 ml vývaru dle potřeby
jíška nebo hladká mouka s vodou, dle potřeby, na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, k ní pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního výběru. Maso osmažíme ze všech stran, následně vsypeme nasekaný česnek a snítku tymiánu, promícháme, necháme rozvonět a přisypeme spařené pokrájené bedly. Promícháme, přilijeme vývar a dusíme do změknutí masa za občasného promíchání a případného podlití vývarem dle potřeby.

  2. Omáčku zahustíme troškou jíšky osmažené z másla a hladké mouky nebo trochou hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a vše necháme ještě krátce provařit, vyndáme vyvařenou snítku, případně ještě dochutíme solí a pepřem.

  3. Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, noky...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!