Masová placička v ražené housce s karamelizovanou cibulí
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Hovězí maso(nejlépe krk)v poměru k
- vepřová krkovička (1:2,)
- 1 vejce
- česnek
- cibule
- pepř
- sůl
- na karamelizovanou cibuli:
- cibule
- červený vinný ocet
- cukr
- máslo
- koňak
- sůl
- pepř
- tymián
- ražená houska
- kremžská hořčice
Postup Masová placička v ražené housce s karamelizovanou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Hovězí i vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, povolené máslo, důkladně zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme ½ hodiny odpočinout.
Pak tvoříme placičky, které z obou stran grilujeme.
Karamelizovaná cibule: na kostičky nakrájenou cibuli restujeme na másle spolu s tymiánem, přidáme cukr, necháme mírně zkaramelizovat, zastříkneme vinným octem, necháme zredukovat, osolíme, opepříme, přilijeme koňak a krátce zarestujeme.
Rozpůlenou housku mázneme hořčicí, dáme placičku a nahoru karamelizovanou cibuli.