Masopustní koblihy od babičky

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
250 -300 ml mléka
2 kostky cukru do kvasnic
60 g kvasnic
6 žloutků
120 g cukru
80 g rozpuštěného másla
2 špetky soli
3 lžíce rumu
sůl
olej na smažení
----
povidla
vanilkový cukr
skořice
citrónová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, kvasnic a cukru necháme vykynout kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky, máslo a zbytek surovin. Necháme v teple vykynout. Mezitím smícháme povidla.

  2. Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.

  3. Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme na malém plameni pozvolna z obou stran. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!