Masopustní koblížek plněný

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

250 ml vlažného mléka
kostka droždí
20 g cukru
3 žloutky
40 g másla
30 g cukru
300 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
špetku soli
šťáva a kůra z půlky citrónu
2 lžíce rumu
200 ml mléka
Náplň:
250 g švestkových povidel
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.

  2. Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto.

  3. Když těsto vykyne (zdvojnásobí objem), utvoříme bochánky, které naplníme povidlovou naplní a osmažíme dozlatova. Nakonec pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!