Maso s vůní bylinek

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí kližky
200 g uzené vepřové krkovičky
2 PL tuku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 PL provensálského koření
1 velká hrst namočených sušených hříbků
červené víno
1 menší mrkev
1 PL hladké mouky
na ozdobu pár čerstvých snítek rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do vody. Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky, cibuli na půlměsíčky, česnek na plátky a mrkev na drobné kostičky.

  2. V hrnci na zbývajícím tuku necháme zesklovatět cibuli, přidáme česnek a provensálské koření, necháme chvilku provonět, přidáme hovězí maso, promícháme, necháme zatáhnout, podlijeme vínem, přidáme z vody vymačkané houby a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Občas zamícháme a přilijeme část vína,aby maso bylo tak do 3/4 zalité.

  3. Až je maso skoro měkké, tak za 1 hodiny až 1 hodinu a 15 minut (záleží na jeho stáří) přidáme nakrájené uzené, mrkev, trošku rozředěnou zásmažku a ještě 15 minut za občasného promíchávání a doplnění tekutiny pod pokličkou dodusíme.

  4. Jako přílohu můžete použít, co máte rádi. Já jsem měla bramborovou kaši nastavenou kroupami. Na talíři hotové jídlo můžeme ozdobit pokud máme snítkou čerstvé rozmarýnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!