Kari tykev na sladko

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 tykev (asi 1 kg)
5 brambor
1 čínské zelí
1 lžíce kokosového oleje
2 cibule
2 lžíce zelené kari pasty
1 lžička mletého kmínu
1 lžička kurkumy
200 ml zeleninového vývaru
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce pomerančového džemu
2 lžíce smetany
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do hlbšej panvice dáme olej a rozohrejeme ho. Vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, kari pastu a kurkumu. Za stáleho miešania pražíme asi 3 minúty.

  2. Vložíme na hrubé rezance nakrájanú tekvicu, zemiaky narezané na väčšie kocky, džem a zalejeme vývarom. Zakryjeme a dusíme 15 minút.

  3. Pridáme limetkovú šťavu a smotanu. Premiešame.

  4. Navrch položíme čínsku kapustu narezanú po dĺžke, zakryjeme a povaríme, kým kapusta nezavädne (cca 3 minúty).

  5. Ihneď podávame posypané vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!