Máslové tartaletky s jahodovo - limetkovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g máslových sušenek
125 g másla
150 g čokolády na vaření
Na krém:
1 mascarpone (250g)
1 bílý hustý jogurt (125g)
1 vanilkový cukr
šťáva z jedné limetky + pár strouhanců dobře omyté kůry
popř. moučkový cukr podle chuti na doslazení
cca 15 větších jahod + na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozdrtíme sušenky. Můžeme je hodit do mixéru nebo je uzavřít do igelitového sáčku a bušit do nich válečkem.

  2. Když je směs rozdrcená, přilijeme rozehřáté máslo. Důkladně promícháme a necháme chvilku odstát, můžeme dát na chvilku do lednice. Hmota by měla při zmáčknutí v dlani držet pohromadě.

  3. Hmotu namačkáme na dno i okraje formiček.

  4. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni a vylijeme s ní dno i strany korpusu.

  5. Necháme v lednici ztuhnout.

  6. Jahody rozmačkáme s cukrem, mohou nám tam klidně zůstat kousky, a smícháme s jogurtem, mascarpone a limetkovou šťávou.

  7. Podle chuti dosladíme.

  8. Tartaletky naplníme krémem a ozdobíme jahodami.

  9. Korpus nenecháme příliš dlouho v lednici, jinak máslo dost ztuhne, je lepší pak plnit už při pokojové teplotě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!