Babiččino jarní dušené kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mletého kmínu
1/2 lžičky mořské soly
1/2 lžičky čerstvě namletého černého pepře
4 ks kuřecího stehna nebo čtvrtky
2 lžíce olivového oleje
2 ks pórku
2 ks velké mrkve
2 ks řapíkatý celer
350 g malých brambor
2 snítka rozmarýnu
4 ks bobkového listu
4 snítka čerstvého tymiánu
250 ml suchého bílého vina
250 ml kuřecího vývaru
1 hrst hladkolisté petržele

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se maso v koření dostatečně obalilo.

  2. Ve větším hrnci vhodném do trouby či v hlubokém pekáči rozehřejte na střední teplotě olej a opečte na něm maso dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Vyjměte na talíř.

  3. Pórek pečlivě omyjte a bílou část nakrájejte na 2 cm kolečka, zelenou nebudete potřebovat. Mrkev nakrájejte na kousky, celer na 2 cm plátky, brambory neloupejte, pořádně omyjte a překrojte na menší kousky. Polovinu zeleniny naskládejte do volného hrnce, poklaďte bylinkami, zalijte vínem a vývarem.

  4. Navrch položte maso a překryjte zbytkem zeleniny. Zakryjte poklicí a nechte péct 1 hodinu, nebude-li maso ještě hotové, pečte ho déle. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!