Marmeláda z červené cibule

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg červené cibule nakrájené na plátky
4 stroužky česneku nakrájené na plátky
140 g másla
4 lžíce olivového oleje
140 g hnědého cukru
1 lžíci lístků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
1/4 lžičky mletého chilli (nemusí být)
750 ml červeného vína
350 ml červeného vinného octa
200 ml portského vína
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.

  2. Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte.

  3. Snižte oheň na minimum a odkryté vařte za občasného promíchání 40 až 50 minut, až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.

  4. Přilijte víno, ocet a portské a vařte na prudším ohni za častého míchání 25 až 30 minut.

  5. Až cibule získá téměř mahagonovou barvu a tekutina se odpaří na zhruba dvě třetiny původního množství, sejměte,cibuládu‘ z ohně, nechte trochu vychladnout a potom jí naplňte sterilizované sklenice.

  6. Pevně je uzavřete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!