Marinované ryzce k vodce

Recepty, Houby

Suroviny

ryzce
olej
sůl a pepř 4: 1

Postup přípravy receptu

  1. Když jsou dobré podmínky, rostou ryzce ve velkých množstvích. Potom se mohou nakládat podle prastarého způsobu následujícím způsobem:

  2. Hlavičky mladých syrových ryzců se opláchnou a otřou dosucha. Do zavařovací sklenice se nalije 2-3 cm vysoká vrstva olivového nebo jiného dobrého oleje. Zvlášť se připraví směs ze 4 dílů soli a 1 dílu mletého tlučeného pepře. Celé hlavičky se nakládají po vrstvách do oleje. Každá vrstva se zasype solí a pepřem a takto se naloží celá sklenička. Vrchní vrstva se zatíží dobře omytými kamínky.

  3. Když houby slehnou, mohou se doplnit a teprve potom se uzavřou celofánem a uloží do chladu. Až se uleží, dobrou chuť při vodce!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!