Marinované kuřecí kousky v omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 větší kuřecí prsa
1 PL grilovacího koření
1 PL sladké sójové omáčky
1 PL worcesterove omáčky
1 ČL (vrchovaté) mleté sladké papriky
3 PL kečupu
6 malých stroužků česneku
1 KL sušeného libečku
nasekaná petrželová nať
mletý černý pepř
sůl podle chuti
1 vrchovatá lžíce solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme misku. Do ní dáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky. K masu přidáme ostatní sypké a tekuté přísady.

  2. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a ostatní zbytek surovin, kromě solamylu. Vše promícháme a dáme na půl hodiny do ledničky odpočinout.

  3. Poté vyndáme z ledničky, přidáme solamyl, promícháme a chvíli necháme odležet. Připravíme pánev a do ní dáme trochu oleje.

  4. K oleji přidáme maso a trochu ho opečeme, až pustí šťávu, pak mírně podlijeme vodou a necháme ještě chvíli povařit. K omáčce můžeme přidat ještě trochu kečupu, dokud nebudeme mít trochu hustší omáčku, povaříme.

  5. Nakonec dochutíme solí, pepřem a ještě přidáme na dochucení asi tak lžičku sušeného libečku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!