Marináda na maso na gril nebo pánev

Recepty, Grilování

Suroviny

200 ml světlého piva (Zlatopramen 11°)
50 ml oleje
5 lžíce sladkého kečupu
4 lžíce chilli omáčky
2 lžíce grilovací koření Mexiko od Kotányi
1 lžička mletého pepře
1 lžíce sušeného tymiánu
1 lžíce nadrobno posekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky práškového česneku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny ve větší uzavíratelné míse, která vejde do lednice, důkladně promícháme, naložíme připravené očištěné plátky masa a necháme v chladu nejlépe 24 hodin marinovat.

  2. Poté klademe na připravený gril a grilujeme do měkka, cca 20 + 20 minut z každé strany. Pokud nemáme možnost grilování v zahradním grilu, osmažíme klasickým způsobem na troše oleje na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!