Margot řezy Danča

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
1 prášek do pečiva
3 vejce
1 dl rostlinného oleje
1 dl mléka
Pudinková náplň:
1 čokoládový pudink
cukr podle chuti
0,5 l mléka
piškoty
Poleva:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr
2 PL cukru krystal
1 margotka nastrouhaná nahrubo

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme 3 žloutky s cukrem do bílé pěny a postupně zašleháme olej. Dále do této hmoty zašleháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a dle potřeby ředíme mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Stejnoměrně rozprostřeme a na povrch nalijeme teplý pudink (pěkně z výšky, aby protekl těstem) a poklademe piškoty - pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut. Pak korpus necháme zchladnout.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, nalijeme a potřeme s ní celý vršek korpusu, který posypeme nastrouhanou Margot čokoládou. Hotovou buchtu dejte do lednice proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!