Mangoldová polévka se žampiony a bramborem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 svazek mangoldu
150 g žampionů
3-4 brambory
1 větší mrkev
2 jarní cibulky
1 lžíce másla
2 lžíce mouky (měla jsem špaldovou)
zeleninový vývar
1 lžička mletého kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme jíšku. Přilijeme chladný vývar, rozšleháme, přidáme kmín a přivedeme k varu.

  2. Všechnu zeleninu i žampiony očistíme a pokrájíme na malé kousky. Mangold dáme stranou a ostatní vložíme do polévky. Po cca 10 minutách přidáme i mangold a společně vaříme doměkka.

  3. Na závěr dochutíme čerstvě mletým pepřem, je-li třeba přisolíme a posypeme petrželkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!