Mandlové důlky (DlabemeZdrave)

Recepty, Cukroví

Suroviny

120 g mletých mandlí
300 g špaldové mouky hladká
150 g třtinového cukru (very dark)
200 g rostlinného tuku (Alsan)
1/2 vanilkového lusku
marmeláda
bílá čokoláda Vivani
mandlové aroma na dokončení

Postup přípravy receptu

  1. V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny.

  2. V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do krému a šleháme jen do smísení.

  3. Těsto zabalíme do fólie a chladíme alespoň 30 minut.

  4. Těsto rozdělíme na 45-50 malých kuliček (můžete jich udělat méně a větší).

  5. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem dostatečně daleko od sebe (asi 2-3cm). Palcem (nebo koncem vařečky) uděláme do středu každé kuličky důlek.

  6. Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 15minut nebo dokud nejsou okraje pěkně zlatavé (sušenky by měly zůstat světlé).

  7. Vyndáme z trouby a ihned naplíme každý důlek džemem (já použila jahodový). Necháme do druhého dne odležet a zaschnout marmeládu.

  8. Nakonec už jen ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, do které přidáme pár kapek mandlového aroma. Skladujeme v uzavíratelné dóze na chladném a suchém místě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!