Mamčina trojbarevná buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

1.TĚSTO:
30 dkg polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
15 dkg moučkového cukru
15 dkg Hery
2 lžíce kakaa
6 lžic studené vody
2. TĚSTO:
3 tvarohy
2 vejce
trošku rumu
trochu mléka (podle hustoty tvarohu)
můžou se přidat i rozinky
3. TĚSTO:
3 vejce (z bílku uděláme sníh)
4 lžíce vody
15 dkg cukru
1/2 prášku do pečiva
20 dkg polohrubé mouky
1/2 sklenky oleje

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme suroviny na 1. těsto a rukama propracujeme. Těsto je lepivější. Pomoučněnýma rukama pak těsto rovnoměrně rozplácáme na vymazaný a vysypaný hlubší plech. Pak rozmícháme tvarohy s vajíčky, rumem a mlékem a směs nalijeme na první tmavé těsto.

  2. Nakonec utřeme žloutky s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva a promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh ze 3 bílků a nalijeme na tvarohovou náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!