Mamčina čalamáda

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg nedozrálých rajčat
1 kg červené kapiové papriky
1 kg cibule
1 kg bílého hlávkového zelí
1 kg mrkve
1 kg okurek
Nálev:
4 l vody
3/4 l ocet
300 g cukr krystal
1 dcl oleje
120 g soli
30 ks umělé sladidlo
15 ks nové koření
15 ks pepř celý
5 ks hřebíček
1 lžička hořčičného semínka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).

  2. Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a necháme vychladit.

  3. Studený nálev nalejeme na zeleninu, promícháme a necháme odležet do druhého dne.

  4. Druhý den natlačíme do skleniček, doléváme nálevem, zavíčkujem a zavařujem 20 minut na 90°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!