Malinový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Testo:
- 90 g hladke mouky
- 90 g cukru
- 3 vejce
- 3 lzice kakaa
- bila cokolada
- sul
- dale:
- malinovy pudink
- 400 ml mleka
- 1 lzice cukru
- maliny červený a černý rybíz (mražené nebo čerstvé ovoce)
- malinova marmelada
Postup Malinový koláč
Postup přípravy receptu
-
Těsto připravíme vyšleháním vajec s cukrem, přidáním mouky, kakaa a špetky soli.
Do hladkého těsta vmícháme kousky bílé čokolády a dáme péct do trouby vyhřáté na 250°C na 5-7 minut (test špejlí).
Mezitím si připravíme pudink z mléka, malinového práškového pudinku a cukru. Když pudink zhoustne, opatrně vmícháme ovoce a vše necháme chvíli vychladnout.
Korpus namažeme malinovou marmeládou, přidáme pudink a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice.