Malajsijské nudle

Recepty, Minutky

Suroviny

1 balíček širokých rýžových nudlí
350 g krevety větší
250 g čínská klobása Lap Cheong (2)
2 - 3 jarní cibulka - zelená část
3-4 stroužky česneku
1 balíček fazolových výhonků
4- vajíčka
4 lžíce rostlinný olej
Omáčka:
4 lžíce sójové omáčky lehké
1 -2 lžíce Tmavé sójové omáčky
1 lžíce cukru
1/2 lžičky rybí omáčky
mletý pepř podle chuti
Pasta:
1 - 2 sušené červené chilli
2 čerstvé červené chilli
1 cibule
1 lžička oleje
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Rozmixujeme napucane susene chilli a na drobno nakrajane chilli s troskou oleja a soli, dame na rozpaleny olej rychlo oprazit (kym nezacne vonat). Vyberieme a odlozime na stranu.

  2. POSTUP NA 1 PORCIU: Do woku dame lyzicu oleja a rozohrejeme (tradicne az zacne dymit). Teraz ideme velmi rychlo pridame lyzicku na drobno nakrajaneho cesneku, hned pridame polku na kolecka nakrajanej klobasy, stir fry miesame a oprazime 1- 2 minuty. (Ked mame surove krevety pridame spolu s klobasou ked uvarene ruzove tak ich staci len prehriat pridame teraz)

  3. Prihodime za hrst fazulovych klickov a hned pridame za hrst predvarenych sirokych slizov.Premiesame -stir -fry.

  4. Pridame 2 lyzice omacky co sme si spravili ako zmes lahkej a klasickej plus rybacej. Premiesame

  5. Odsunieme na stranu woku a rozbijeme 1 vajicko zlahka rozmiesame a pockame cca 30 sekund a vmiesame do slizov.

  6. Pridame pripravenu chilli pastu podla chute 1/2 lyzicky staci/.

  7. Vmiesame na vacsie kusky nakrajanu pazitku. A ideme robit dalsiu porciu, ked to mame vsetko nachystane a trochu natrenovane staci nam 5 minut na 1 porciu. Dobru chut


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!