Lososovo-špenátové rizoto
Recepty, RybySuroviny
- 1 hrnek kulaté rýže např ARBORIO
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 200 g mraženého špenátu v kostkách
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 400 g filet z lososa
- sůl
- pepř
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 100 ml bílého vína
- strouhaná citrónová kůra
Postup Lososovo-špenátové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži opláchneme a necháme okapat na sítku.
Cibuli nadrobno nakrájíme a lžíci oleje necháme zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli opečeme.
Přidáme kostky špenátu a krátce podusíme.
Potom vsypeme rýži promícháme, necháme ještě asi 5 minut opékat a polijeme horkým zeleninovým vývarem.
Přikryjeme poklicí a dusíme dokud se tekutina neodpaří.
Filety z lososa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi s nepřilnavým povrchem opékáme na rozehřátém oleji.
Přilijeme víno a asi po 2 minutách opékání odstavíme.
Na talíř dáme špenátové rizoto, poklademe kousky opečeného lososa a posypeme nastrouhanou kůrou z citronu.
Místo lososa můžeme podávat např. s opečenými kousky kuřecího masa nebo samotnou špenátovou rýži jako přílohu.