Losos v tandoori koření s řepnou kaší

Recepty, Ryby

Suroviny

cca 300 g lososa bez kůže
kořeni tandori masala
2 stroužky česneku
červená paprika
lžička strouhaného zázvoru
sůl
200 g zakysané smetany
cca 400 g červené řepy
4 brambory

Postup přípravy receptu

  1. Lososa si nakrájíme na hranoly. Osolíme a posypeme červenou paprikou. Do misky si dáme strouhaný zázvor, prolisovaný česnek, 3 lžíce koření tandoori a zakysanou smetanu. Rozmícháme a touto marinádou potřeme rybu.

  2. Necháme odležet aspoň 2 hodinky a poté osmahneme na grilovací pánvi ze všech stran. Na kaši si oloupeme brambory a nakrájíme na malé kostičky a to samé uděláme s řepou.

  3. Dáme vařit brambory do slané vody asi po 10 minutách přidáme řepu. Vaříme do měkka. Scedíme a rozmixujeme do hladké kaše. Vše jsem ještě posypala citronovým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!