Losos na špenátu s kaparovým přelivem a rajčátky na másle

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety z lososa bez kůže
300 g baby špenátu
10 cherry rajčátek
2 jarní cibulky
olivový olej
2 PL másla
sůl
pepř
citronový pepř
sušený česnek
na přeliv:
200 ml smetany na šlehání
1 vrchovatá PL kaparů
1 PL plocholisté petrželky
citronová šťáva
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Lososa osolíme, okořeníme citronovým pepřem a opečeme na olivovém oleji dozlatova. Dáme stranou a udržujeme v teple.

  2. Do výpeku vlejeme citronovou šťávu (já použila cca dvě a půl PL - ale každý dle své chuti, radši míň, než víc), promícháme, vlejeme smetanu a na mírném ohni prohřejeme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a kapary. Dochutíme solí a pepřem.

  3. V jiné pánvi rozehřejeme lžíci másla, vhodíme nadrobno nasekané jární cibulky a celá cherry rajčátka. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni, občas promícháme.

  4. V hrnci rozehřejeme lžíci másla, vsypeme špenát, osolíme, opepříme a ochutíme trochou sušeného česneku. Promícháme, přikryjeme poklicí a necháme dvě minutky zavadnout.

  5. Lososa servírujeme na špenátovém hnízdě, přelitého kaparovým přelivem a s cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!