Lívanečky se zelím a slaninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g kysaného zelí
12 vrchovatých lžic hladké mouky
2 lžičky jedlé sody
1 lžička soli
1/2 lžičky mletého kmínu
200 g kysané smetany
3 vejce
100 g dobrého špeku
100 g anglické slaniny (zde tzv. Snídaňová)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.

  2. V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do směsi přidáme zelí, špek a slaninu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

  3. Na lívanečník, který jsme vymazali olejem, vkládáme jednu lžíci směsi (díky sodě nabydou) a smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!