Lívanečky s kukuřičnou moukou s kořeněnými švestkami

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Lívanečky:
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku kukuřičné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
2 lžíce hnědého cukru
1 vejce
1 a 1/4 hrnku mléka
1 lžíce oleje
olej na smažení
Kořeněné švestky:
500 g švestek
4 lžíce hnědého cukru
1 tyčinka skořice
3 hřebíčky
1 hvězdička badyánu
6 lžic jablečného moštu
2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Na lívance vymícháme těsto ze všech surovin, nakonec vmícháme i olej. Na rozehřátém oleji v lívanečníku smažíme malé lívanečky.

  2. Švestky přepůlíme, vyjmeme pecky, dáme do kastrolu, přisypeme cukr, přidáme koření a přilijeme mošt. Vše přivedeme k varu a asi 8 minut povaříme. Dochutíme rumem a necháme lehce vychladnout.

  3. Hotové lívanečky podáváme s kořeněnými švestkami, můžeme dozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!