Listový tvarožník s jahodovým vrchem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 listového těsta
Náplň:
3 tvarohy
1,5 hrnku mléka
1 hrnek moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
6 lžic oleje
1 balíček vanilkového pudinku
Jahodový vrch:
0,5 kg nahrubo rozmixovaných jahod (čerstvých nebo mražených)
0,5 l jahodového džusu
2 vanilkové pudinkové prášky (nebo 1 vanilkový a 1 jahodový)

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozvalíme do tenkého obdélníku a přeneseme na velký hlubší plech tak, aby nám vznikly i okraje (asi 2 cm).

  2. Na listové těsto nalijeme náplň (smícháme všechny suroviny a dobře promícháme, je řídká) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180-200°C.

  3. Když je těsto upečené (zlatavé) a náplň je tuhá, koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. V hrnci smícháme rozmixované jahody a jahodový džus, přisypeme pudinkové prášky a uvedeme do varu.

  4. Až hmota zhoustne, za občasného míchání necháme mírně vychladnout a pak ji rozetřeme na již vychlazený koláč. Celé necháme vychladit nejlépe v lednici pár hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!