Linecké cukroví bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

260 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
40 g škrobu
80 g cukru moučka
180 g tuku bez obsahu mléka (Stella)
1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru
citronová kůra z 1/2 citronu
citronová šťáva z 1/2 citronu
pikantní džem na slepení

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu.

  2. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme libovolné tvary. U části z nich ještě vykrojíme kolečkem dírku v prostředku.

  3. Pečeme při 160°C 7-10 minut. Upečené cukroví necháme zchladnout na plechu, teprve potom s ním manipulujeme. Zcela studené cukroví slepujeme po dvou pikantním džemem.

  4. Kdo chce cukroví ještě posypat moučkovým cukrem, může si rozložit vedle sebe ještě před slepováním horní části, posypat je cukrem a pak teprve cukroví slepovat. Cukr se tak nedostane do marmeládového okénka uprostřed.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!