Bavorská škvarková pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

300 - 500 g vepřového boku bez kůže(mohou být rovnou škvarky)
1 vajíčko uvařené natvrdo
1 větší jablko
2 bobkové listy
1 kyselá okurka
1 cibule
celý pepř
mletý pepř
sůl
ještě můžeme přidat:
1 lžičku kremžské hořčice (nedávala jsem)
pažitka (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.

  2. Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.

  3. Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!