Levandulový chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

25 g moučkového cukru
125 g změklého másla
2 celá vejce
150 g bílé čokolády
125 prosáté hladké mouky
půl prášku do pečiva (tj. 6 g)
3 lžíce mletých mandlí (loupaných)
1 lžíce sušeného levandulového květu (pokud máte, tak samozřejmě raději čerstvý)

Postup přípravy receptu

  1. Vyšlehat cukr s máslem do pěny, postupně zašlehat obě vejce. Čokoládu rozpustit ve vodní lázni, po krátkém zchladnutí přišlehat k máslové směsi.

  2. Nakonec přimíchat směs mouky, prášku do pečiva, mandlí a levandule. Těsto nalít do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem a péct na 180°C cca 35-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!