Lehký bramborový salát s ředkvičkami

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g brambor
kmín
1 svazek ředkviček
1 červená cibule
1/2 svazku pažitky
3 sterilované okurky
1 lžíce oleje
3 lžíce láku z okurek
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka. Scedíme je a ještě teplé je oloupeme. Necháme je vychladnout. Rozčtvrtíme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy.

  2. Přidáme na kousky nakrájené ředkvičky, najemno nasekanou cibuli, pažitku, nadrobno pokrájené okurky, hořčici, lžíci oleje, lák z okurek, ocet, sůl, pepř a vše zlehka promícháme.

  3. Hotový salát necháme odležet alespoň 60 minut v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!