Lehká buchta z ovesných vloček s tvarohem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

• 2 celá vejce
• 1 bílek
• 130 g rozemletých ovesných vloček
• 140 g bílého jogurtu
• lžička kypřícího prášku do perníku
• 2 lžíce medu
• 250 g tvaroh ve vaničce
• ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Jelikož jsem si jako ovoce zvolila rebarboru, tak jsem ji nejprve upravila. Oloupeme ji a nakrájíme na kostky. Dáme ji do hrnce se lžící medu (není uvedeno v surovinách) a zalijeme vroucí vodou. Zamícháme, aby se med rozpustil a necháme tak asi 3 minutky. Poté zcedíme.

  2. Těsto: Jeden žloutek smícháme s jogurtem, rozemletými vločkami, práškem do perníku a 2 lžícemi medu. Ze 3 bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Vylijeme do připravené formy - hodí se buď kulatá dortová nebo já jsem použila silikonovou 29 x 22 cm.

  3. Tvaroh smícháme se žloutkem a připravenou rebarborou. Směs rozetřeme na těsto.

  4. Pokladla jsem ještě několik ostružin a dala do trouby zhruba na 30 minut na 180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!