Lehká a osvěžující stracciatella

Recepty, Moučníky

Suroviny

(Piškot)
3 vejce
60 g cukru
60 g hladké mouky
1/2 Prášku do pečiva
20 g kakaa
2 PL oleje
KRÉM INGREDIENCE
500 ml bílého jogurtu
2 vanilkové cukry
500 ml šlehačky
2 ztužovače
100 g hořké čokolády
100g Margot čokolády
1 želatinový ztužovač za studena od Oetkera

Postup přípravy receptu

  1. Piškot: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům, promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  2. Vylijeme do vymazané a vysypané moukou dortové formy vel. 24 cm a dáme do vyhřáté trouby na 180°C péct na cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.

  3. Krém: Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokolády nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.

  4. Navrch nastrouhat Ledové kaštany s trochou hořké čokolády. Můžete ozdobit jak chcete, je výborný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!