Ledvinky na hrášku v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 vepřové ledvinky
2 cibule
2 stroužky česneku
asi 50 g uzené slaniny
masox nebo hovězí vývar
1/2 sáčku mraženého hrášku
1 lžíce oleje -nemusí být
1 malá lžička kopru
libeček
mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si očistíme, propláchneme jak jsme zvyklí a nakrájíme. Do PH si dáme olej, na něj nadrobno nakrájenou slaninu, pak nakrájené cibule na poloviční měsíčky, česnek na plátky.

  2. Dáme připravené ledvinky a zalijeme vývarem tolik, kolik chceme porcí a pomalíme 3 hodiny. Po 2 hodinách přidáme mouku na zahuštění, libeček, hrášek, kopr a dosolíme podle naší chuti a ještě hodinu necháme pomalit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!