Ledový salát s pomerančem a modrým sýrem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 ledový salát
2 velké šťavnaté pomeranče
200 g sýra s modrou plísní (typ Blue Moon z Lidlu)
pár vlašských ořechů
citronová nebo pomerančová šťáva
medová nebo pomerančová hořčice
špetka soli
olivový olej
pepř (zelený či bílý)

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč vyfilírujeme, dílky dáme do mísy a slijeme z nich šťávu (ještě vymačkáme zbytky z pomeranče). K pomerančům přidáme omytý natrhaný ledový salát.

  2. Ořechy opražíme v troubě nebo na suché pánvi. Pokud není slité pomerančové šťávy dostatečné množství, přidáme šťávu z dalšího pomeranče nebo z citronu, pokud je pomeranč sladší. Přidáme olivový olej, čerstvě namletý pepř, špetku soli a 3 až 4 lžičky dobré hořčice. Zálivku prošleháme nebo protřepeme v menší lahvičce a nalijeme na salát, který promícháme.

  3. Salát navrstvíme na 4 polévkové talíře a poklademe plátky dobře uzrálého sýra s modrou plísní, které pokapeme zbytky dresinku. Ozdobíme několika opraženými ořechy. A to je vše - nekazíme žádným přílohovým pečivem, zato můžeme zapít sklenkou dobrého bílého vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!