Lasagne podle Kroupovky
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček lasagní
- olej
- 2 cibule (velké)
- 3 stroužky česneku
- 400 g mletého masa (mix)
- 20 dkg tvrdého sýra
- 1 rajský protlak
- bazalky (sušená)
- sůl
- mletý pepř
- 1/3 pórku
- 2 zelené papriky
- oregáno
- olej
- 1 konzerva rajčat
Postup Lasagne podle Kroupovky
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou jednu cibuli. Přidáme maso, česnek, koření a opečeme. Potom přidáme rajský protlak a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku.
Na druhé pánvičce si na oleji orestujeme cibuli, pokrájený pórek a proužky papriky. Okořeníme, přidáme oregáno s bazalkou a necháme změknout. Otevřeme konzervu s rajčaty, které pokrájíme na širší plátky a rajský nálev ochutíme solí, cukrem a bazalkou.
Na dno zapékací mísy dáme trochu masové omáčky a na ni lasagne. Přimáčkneme je a zakápneme rajským přelivem. Na každou novou vrstvu nastrouháme kousek tvrdého sýra, slouží nám jako lepidlo. Takto vrstvy masové i zeleninové střídáme, občas proložíme plátky rajčat a končíme plátkem lasagne. Tu posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme víkem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 20 minut.
Pak odkryjeme a dopečeme ještě 10 minut v troubě dozlatova. Po vytažení z trouby necháme asi ¼ hodiny odstát a pak krájíme na porce.