Lasagne podle Kroupovky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balíček lasagní
olej
2 cibule (velké)
3 stroužky česneku
400 g mletého masa (mix)
20 dkg tvrdého sýra
1 rajský protlak
bazalky (sušená)
sůl
mletý pepř
1/3 pórku
2 zelené papriky
oregáno
olej
1 konzerva rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm posekanou jednu cibuli. Přidáme maso, česnek, koření a opečeme. Potom přidáme rajský protlak a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec vmícháme bazalku.

  2. Na druhé pánvičce si na oleji orestujeme cibuli, pokrájený pórek a proužky papriky. Okořeníme, přidáme oregáno s bazalkou a necháme změknout. Otevřeme konzervu s rajčaty, které pokrájíme na širší plátky a rajský nálev ochutíme solí, cukrem a bazalkou.

  3. Na dno zapékací mísy dáme trochu masové omáčky a na ni lasagne. Přimáčkneme je a zakápneme rajským přelivem. Na každou novou vrstvu nastrouháme kousek tvrdého sýra, slouží nám jako lepidlo. Takto vrstvy masové i zeleninové střídáme, občas proložíme plátky rajčat a končíme plátkem lasagne. Tu posypeme strouhaným sýrem, přiklopíme víkem a vložíme do vyhřáté trouby (200°C). Pečeme 20 minut.

  4. Pak odkryjeme a dopečeme ještě 10 minut v troubě dozlatova. Po vytažení z trouby necháme asi ¼ hodiny odstát a pak krájíme na porce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!